Orban, despre ancheta cerută de PSD privind finanțarea externă a protestelor: O diversiune, o petardă

Ludovic Orban
sursa foto: pnl.ro

Președinele PNL consideră că solicitarea PSD de a se ancheta finanțarea din plan extern a protestelor din România este „o petardă”.

„O diversiune, o petardă, o încercare de a abate atenţia de la vinovăţiile evidente ale factorilor decizionali, respectiv ministrul de Interne, la conducerea Jandarmeriei şi la prefectul Capitalei și toți ceilalți implicați în lanțul decizional care au participat la luarea deciziei de reprimare brutală a protestelor din 10 august.

Sigur că trebuie să cerceteze ceva, să cerceteze cine i-a plătit pe golanii şi ultraşii din galerii şi din zona interlopă pentru a transforma un miting paşnic, pentru a crea falsa impresie că există oameni violenţi în cazul unui miting paşnic.

Iar aici vinovaţii sunt ei. Dacă se apucă să cerceteze, m-aş bucura să cerceteze, pentru că vor descoperi că vinovaţii sunt ei, cei care au plătit astfel de grupuri violente şi care le-au şi instruit cum să acţioneze în cadrul mitingului.

De altfel, cea mai bună dovadă că există o legătură între Jandarmerie şi aceste grupuri agresive, care au fost introduse în mulţime, este faptul că Jandarmeria nu a operat nicio extragere a niciunui grup violent din această mulţime, lucru care se vede cu ochiul liber în raport.

Ca atare, este o glumă proastă să ancheteze, trebuia să participe dacă ar fi vrut să ancheteze orice detaliu legat de evenimentele din 10-11 august, să voteze solicitarea noastră de constituire a unei comisii de anchetă.

Exista posibilitatea să ancheteze orice aspect legat de 10 august, numai că PSD-ALDE au  avut un singur obiectiv, să mușamalizeze, să nu răspundă nimeni dintre cei vinovați, care sunt toți în ograda lor pentru încălcarea gravă a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor care au protestat pașnic împotriva Guvernului pe 10 august”, a declarat Orban, la Parlament.