marți, mai 24, 2022

Orban, despre decizia CCR privind data alegerilor parlamentare: La fel de stranie ca multe alte decizii

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seară, că decizia CCR privind stabilirea datei alegerilor parlamentare că către Parlament este ”la fel de stranie ca multe alte decizii” luat de judecătorii constituționali.

”De ce data de 6 decembrie? Pentru că trebuie să ţii cont de două elemente constituţionale: durata mandatului parlamentar, care e de patru ani şi trebuie să ţii cont şi de termenul de 20 de zile în care preşedintele convoacă Parlamentul nou ales. (…) Dacă Parlamentul nu poate să stabilească data alegerilor pentru că nu vin parlamentarii la cvorum nu se poate stabili data, iar parlamentarii nu răspund de deciziile lor. Dacă Parlamentul nu vrea să stabilească data alegerilor, nu ai ce să le faci parlamentarilor, cine stabileşte data alegerilor? Mi se pare ceva foarte straniu”, declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Curtea Constituţională a respins, marți, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul.

Guvernul a decis, printr-o Hotărâre ca alegerile parlamentare să se desfăşoare pe 6 decembrie.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner