joi, noiembrie 30, 2023

Orban, despre demisia managerului de la SJU Neamţ: Cum să fie suficientă o demisie? Cei vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că demisia managerului de la Spitalul Judeţean Neamţ  nu este suficientă, afirmând că este în curs  o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii, iar cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi.

„Acolo este vorba de pierderea a zece vieţi omeneşti. Acolo se face o anchetă penală, eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism şi cu celeritate astfel încât să fie identificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi. (…) Cum să fie suficientă o demisie?”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că se iau măsuri pentru a preveni tragedii similare.

Toate măsurile pe care le luăm sunt pentru a preveni apariţia unei situaţii similare. V-am spus, acolo, ştie toată lumea, este clar, au fost efectuate lucrări de intervenţie, s-au făcut inclusiv lucrări de construire a unui perete de rigips, s-au mutat în dimineaţa zilei respective pacienţii de la etajul 3 unde era secţia de Terapie Intensivă la etajul 2, or acolo sunt nişte lucruri care trebuie cercetate şi trebuie identificaţi responsabilii, iar ei în mod evident trebuie pedepsiţi”, a adăugat.

Lucian Micu a anunţat, luni, pe Facebook că va demisiona din funcţia de manager la Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.  

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner