Orban: Dumnezeu ne-a dat Marea Neagră, Dunărea și de când au venit ăștia la putere își bat joc de aceste daruri

Ludovic Orban
sursa foto: pnl.ro

Președintele PNL Ludovic Orban spune că actuala putere își bate joc „darurile oferite de Dumnezeu”, cum ar fi Marea Neagră și Dunărea, iar dacă s-ar investi în aceste zone, toate județele din sudul României ar ieși din sărăcie.

„Suntem la Constanța, poarta de intrare și de ieșire a Europei. Dumnezeu ne-a dat Marea Neagră, Dumnezeu ne-a dat Dunărea și de când au venit ăștia la putere își bat joc de aceste daruri.

În loc să fructificăm pentru România această oportunitate extraordinară pe care o avem de a fi poarta de intrare și ieșire din Europa, de a duce de la Portul Constanța toate mărfurile, toți oamenii spre inima Europei, pe rutier, pe feroviar și pe Dunăre, noi nu suntem în stare de 30 de ani să închidem coridorul IV pan-european, coridorul feroviar și nu suntem în stare să asigurăm navigabilitatea Dunării.

Constanța ar exploda, toate județele, Brăila, Galați și toate județele din sudul României, unde este cea mai mare sărăcie, ar ieși din această mare sărăcie dacă Marea și Dunărea ar fi folosite pentru români”, a declarat Orban, la Constanța.