Orban, după ce OMS a recomandat redeschiderea şcolilor: Obiectivul este reducerea infectărilor zilnice

Guvernul nu intenţionează să redeschidă şcolile, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat vineri redeschiderea unităţilor de învăţământ sau păstrarea acestora deschise.

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul României, Ministerul Educaţiei au în vedere redeschiderea şcolilor, cel puţin pentru ciclul primar şi gimnazial, în următoarea perioadă, Orban a spus: “Deocamdată obiectivul nostru este să reducem numărul de infectări zilnice”.

„Să păzim sănătatea oamenilor, să avem grijă ca un număr cât mai mic de români, să nu se îmbolnăvească, prin aplicarea fermă a tuturor măsurilor pe care le-am luat”, a adăugat el.

În privinţa unei carantinări extinse, Orban susţine că nu vor fi întreprinse alte măsuri.

„Nu avem de gând să facem altceva decât facem în momentul de faţă. Dacă într-o localitate se îndeplinesc criteriile de carantinare, se carantinează localitatea, cum s-a luat decizia de carantinare la Constanţa”, a precizat premierul.

El a mai spus că este în curs de elaborare strategia de vaccinare, urmând să fie luate toate măsurile astfel încât fiecare român să aibă posiblitatea să se vaccineze.