Orban: Luăm în calcul intensificarea controalelor unde avem informaţii că se încălcă regulile

Orban mască
Foto: gov.ro

Premierul Orban a anunțat, luni, că se iau în calcul controale în toate zonele une sunt informații că să încalcă regulile impuse de starea de alertă.

„Luăm în calcul intensificarea controalelor peste tot unde avem informaţii privitoare la încălcarea regulilor, inclusiv în ceea ce priveşte cluburile şi terase care au program prelungit şi care, de fapt, funcţionează ca un fel de cluburi, astfel încât să ne asigurăm că patronii, managerii sunt implicaţi în respectarea regulilor”, a spus Orban.

Întrebat ce se poat face pentru ca proprietarii de localuri să respecte legea deoarece amenzile de 10.00 de lei nu i-au speriat, premierul a spus că valoarea amenzilor nu poate fi modificată.

„Nu putem modifica cunatumul amenzilor, în urma deciziilor Curţii Constituţionale decât prin lege adoptată în Parlament. Toate amenzile le dăm în baza Legii 55, legea, care să spun, e legea-cadru privitoare la starea de alertă şi nu putem da amenzi mai mari decât cuantumul maxim stabilit prin această lege sau prin acte normative conexe. A existat o încercare de a se introduce şi în legea actuală pentru încălcarea izolării, a existat o încercare de a creşte un pic amenzile, dar până la urmă nu s-a reuşit, până la urmă Parlamentul este suveran, în urma deciziilor Curţii Constituţionale privitor la toate aceste aspecte legate de partea punitivă sancționatorie, noi nu facem altceva decât să respectăm”, a mai spus Orban.