Orban, mesaj de Ziua NATO în România: Țara noastră este un pilon de stabilitate în regiune, datorită apartenenței la NATO

Orban mască
Foto: gov.ro

Președintele PNL Ludovic Orban a transmis, duminică, de Ziua NATO în România, că țara noastră este un pilon de stabilitate în regiune datorită apartenenței la Națiune.

„Sărbătorim, astăzi, în prima duminică a lunii aprilie, Ziua NATO în România, pentru a marca două evenimente importante din istoria României, și anume aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică, pe 29 martie 2004 şi arborarea oficială a drapelului român, la sediul NATO de la Bruxelles, pe 2 aprilie 2004.

Anul trecut, în luna ianuarie, mă întâlneam la Bruxelles cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, unde transmiteam că Alianța Nord-Atlantică este fundamentală pentru România, iar angajamentul nostru la succesul său este unul puternic.

  • Nimeni nu știa, atunci, că în câteva luni se va declanșa cea mai gravă criză sanitară, cea a noului coronavirus, care va cuprinde întreaba omenire.

 

  • Ca și anul trecut, și anul acesta, Ziua NATO în România este sărbătorită sub semnul solidarităţii euro-atlantice, prin sprijinul constant, atât logistic cât și cu echipamente și personal medical, pe care Alianța l-a acordat țărilor membre, pentru a limita răspândirea virusului.

 

  • România este un pilon de stabilitate în regiune, datorită apartenenței la NATO, prin participarea la misiunile aliate, în special în regiunea Mării Negre și găzduirea, pe teritoriul său, a structurilor multinaționale ale Alianței.

Este un angajament pe care țara noastră l-a luat, în cadrul acestei structuri de Securitate, pentru apărarea cetățenilor din regiune. Continuăm să fim aliați de nădejde ai NATO”, a scris Orban, pe Facebook.