vineri, iunie 2, 2023

Orban: Orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecinţe  negative

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că orice încercare de prelungi mandatul actualului Parlament, care este dominat de un partid retrograd ca PSD, va avea consecinţe negative pentru România.  

„Oamenii decid cui conferă puterea prin vot. Din punctul meu de vedere, mandatul actualului Parlament expiră la data de 20 decembrie şi ţinând cont de structura actualului Parlament care este departe de a reflecta opţiunile actuale ale populaţiei, reflectă opţiunile din 2016 care nu mai au nicio legătură cu opţiunile de astăzi, actualul Parlament cu cât îşi încetează mai repede mandatul, cu atât este mai bine pentru România. România are nevoie de un Parlament care să fie oglindă fidelă a nevoilor şi aspiraţiilor românilor. Orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecinţe negative pentru România, pentru că actualul Parlament este dominat de un PSD care este la fel de retrograd, la fel de rupt de realităţile economice şi la fel de înclinat să facă rău României”, a declarat Ludovic Orban

Premierul a afirmat că dacă sunt respectate regulile de protecţie sanitară de la locale, nu există un risc suplimentar de răspândire a coronavirusului din cauza campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

„Din punctul meu de vedere, dacă se respectă regulile pe care le-am instituit şi în perioada alegerilor locale, nu există un risc suplimentar de răspândire a virusului datorită campaniei electorale. Dacă toţi candidaţii poartă mască, se dezinfectează, au grijă să transmită materialele astfel încât să nu se poată transmite virusul. Dacă în ziua votului toţi cei care participă la vot respectă regulile de protecţie a sănătăţii, riscul de îmbolnăvire este foarte mic”, a adăugat Orban.

Deputatul independent Adrian Dohotaru a depus vineri la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect de lege prin care alegerile parlamentare să se desfăşoare pe 14 martie 2021, iar perioada electorală începe pe 13 ianuarie.  

Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner