Orban: PNL a câştigat alegerile cu 34%, pe locul doi a fost PSD cu 30% şi pe locul 3 USR, cu 13%  

Orban mască
Foto: gov.ro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi seară, că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%.  

”PNL a câştigat alegerile cu 34%. Pe locul doi a fost PSD cu 30%, asta la votul politic şi pe locul 3 USR, cu 13%. Acesta este rezutatul. Unii nu văd decât victoriile de la Timişoara şi de la Braşov ale USR PLUS. Foarte bine, asta a fost decizia alegătorilor (…) deşi rezultatele concrete în cele două oraşe se văd”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Ludovic Orban a afirmat că PSD a plecat de la 1.700 de primari şi are 1.430 de primari.

”PNL cu 1.250 – nu avem încă toate datele, urmează PMP cu 50 de primari şi abia pe locul 4 e USR PLUS cu 45 de primari. 1.250 de primari, comparabil cu 45 de primari. Noi ne comparăm cu PSD-ul. Ne pare rău că nu am putut să batem PSD, dar (…) este foarte greu în sistem de alegeri într-un tur să baţi un primar PSD”, a adăugat Orban,

În județul Vrancea s-a dat ”una dintre cele mai grele bătălii”.

”A fost una dintre cele mai grele bătălii. Echipa noastră de acolo nu a mai acceptat niciun fel de compromis, nu a mai acceptat să-şi bage dracul coada n organizaţie şi a ales în mod solidar o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu Oprişan. Acolo am câştigat, deşi scorul politic pentru PSD a fost aproximativ egal cu scorul nostru”, a adăugat Orban.