Orban: PNL ar putea depune moţiunea de cenzură chiar miercuri

orban pnl

Parlamentarii PNL ar putea depune moţiunea de cenzură chiar miercuri, a anunţat preşedintele partidului, Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului unde a avut loc o şedinţă a conducerii liberalilor.

  • „Am purtat negocieri care sunt binecunoscute cu toate formaţiunile politice: USR, PMP, PRO România, UDMR. Sigur că discuţiile continuă până la depunerea moţiunii de cenzură.

Obiectivul nostru este să depunem moţiunea de cenzură într-un termen cât mai scurt, dacă este posibil în cursul zilei de mâine, astfel încât să se intre cât mai rapid în procedura de prezentare a moţiunii, de dezbatere şi de votare a ei. Negocierile continuă cu toţi parlamentarii individual din PSD-ALDE şi de asemenea cu formaţiunile politice şi cu grupurile parlamentare din Parlamentul României”, a declarat marţi Ludovic Orban.

El a amintit că PNL a luat mai multe voturi decât PSD şi ALDE, partidele care formează actuala coaliţie de guvernare, luate împreună.

„Partidul Naţional Liberal este consecvent în demersul constituţional pe care l-a demarat de a iniţia moţiunea de cenzură cu obiectivul de a pune punct acestei guvernări nocive pentru România. Am evaluat astăzi în cadrul Biroului Executiv stadiul negocierilor purtate şi de asemenea am decis paşii următori. Textul moţiunii de cenzură este aproape finalizat. Urmează să îl aducem la forma finală în cursul acestei zile. De asemenea, până astăzi am purtat negocieri cu toate formaţiunile politice care se declară împotriva actualului guvern, de la care avem semnale pozitive de susţinere sau de votare a moţiunii de cenzură.

Vom continua discuţiile cu celelalte grupuri parlamentare şi de asemenea cu fiecare parlamentar individual din cadrul celor două formaţiuni politice care susţin guvernul”, a adăugat liderul PNL.