luni, iunie 27, 2022

Orban: Somăm membrii guvernului să nu fie slugile lui Dragnea

Liderul PNL Ludovic Orban face apel către guvernul Dăncilă cu privire la grațierea și amnistia unor fapte de corupție prin OUG.

„Partidul Național Libereal privește cu îngrijorare maximă informațiile apărute în spațiul public privitoare la adoptarea de către Guvern a unei noi ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, indiferent că este o ordonanță de urgență legată de amnistie, grațiere sau ordonanță de urgență care ar putea să modifice Codul Penal sau alte reglementări în domeniul Justiției. Partidul Național Liberal atrage atenția că nu există nicio bază constituțională pentru adoptarea unei astfel de ordonanțe de urgență.  În conformitate cu prevederile constituționale, ordonanțele de urgență pot fi adoptate de Guvern în situații, practic excepționale, când nu este o altă soluție pentru a fi reglementată o situație  sau alta.

Nu avem nicio situație excepțională. În Parlament, de un an și jumătate sunt în dezbatere Legile Justiției, de asemenea, în Parlament au fost dezbătute Codul Penal și Codul de Procedură Penală, ca atare, nu există nici un fel de temei pentru Guvern de a emite prin intermediul ordonanței de urgență, de a modifica legi care să afecteze funcționarea Justiției în ansamblu.

Somăm membrii guvernului să nu fie slugile lui Dragnea și să nu transpună în realitate visele bolnăvicioase ale lui Dragnea. Până la urmă, răspunderea pentru orice act administrativ al guvernului aparține membrilor guvernului, nu instigatorilor care caută să folosească orice fel de instituție a statului român pentru a-și rezolva problemele personale, în special problemele de natură penală.

Imaginea României și așa are de suferit și România tinde să devină un stat problemă la nivelul Uniunii Europene, ca urmare a intrării cu bocancii în Legile Justiției și în Codul Penal și în Codul de Procedură Penală.

Se știe foarte clar că Partidul Național Liberal, alături de președintele României, este angajat într-o bătălie pentru a împiedica intrarea în vigoare a unor modificări atât în privința Legilor Justiției cât și în privința Codului Penal și a Codului de Procedură Penală care să transforme România dintr-o țară a oamenilor corecți, a oamenilor care respectă legea, într-o țară care să fie un paradis al infractorilor, așa cum își dorește Dragnea și clanul dominant care se află la conducerea PSD.

Vom uza de toate pârghiile pe care le avem la dispoziție, în cazul în carea Guvernul va comite acest grav act împotriva ordinii de drept și împotriva democrației în România, atât pârghiile pe care le avem în plan intern cât și alte pârghii pe care le putem folosi la nivel european”, a spus Orban.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner