Orchestra Română de Tineret şi Cristian Mandeal – a cincea oară la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin

Orchestra Română de Tineret şi Cristian Mandeal vor concerta pe 22 iulie la Festivalul Young Euro Classic de la Konzerthaus, Berlin, după ce va apărea iniţial în două evenimente susţinute în cadrul a două festivaluri internaţionale de vară de la Sinaia (17 iulie, Sala Cazino, Festivalul InternaţionalEnescu şi Muzicalumii„) şi Bucureşti (18 iulie, Ateneul Român, Festivalul InternaţionalVaraMagică„).

Orchestra Română de Tineret s-a format înanul 2008 la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic şieducaţional. Acest proiect reuneşte cei maibuni tineri muzicieni din România pentru o experienţă artistică unică care are ca scopatingerea unui înalt nivel de performanţă, ca instrumentist într-o orchestră simfonică. Orchestra Română de Tineret esteconsiderată cea mai bună orchestră din România din ultimii ani, cu o consistentăactivitate internaţională pe plan internaţional.

Orchestra Română de Tineret revine pentrua cincea oară în seara de 22 iulie pe scenaFestivalului Young Euro Classic de la Konzerthaus, Berlin, în formula CristianMandealŞtefan Cazacu, având în program L.van Beethoven – Simfonia nr. 4 in Si bemol major, op. 60, P.I. CeaikovskiVariatiuni pe o tema Rococo op. 33, J.Brahms/A.SchoenbergCvartetul cu pianop. 25 (arr. Arnold Schoenberg), program prezentat anterior pentru publicul din România în festivalurile de la Sinaia şiBucureşti.

Organizatorul evenimentului este CentrulNaţional de ArtăTinerimea Română, cu sprijinul Institutului Cultural Român