miercuri, iunie 29, 2022

Pacientă cu cancer în stadiu terminal, trimisă de la Focșani la Iaşi cu o ambulanță fără medic. Pe drum, femeia a intrat în comă

Este anchetă la Serviciul de Ambulanță Vrancea, după ce o pacientă cu cancer în stadiu terminal a fost trimisă de la Focșani la Iaşi cu o ambulanță fără medic. Pe drum, bolnava a intrat în comă. A fost preluată, în cele din urmă, de un alt echipaj, cu medic, de această dată, trimis dintr-un alt oraș, iar acum este internată la Iași. Între timp, prefectul a chemat la Focșani Corpul de control al Ministerului Sănătății, pentru verificări, transmit Știrile TVR. 

Pacienta, în vârstă de 57 de ani, cu cancer în stadiu terminal, era internată la Oncologie, la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Pentru că au apărut complicații pneumologice grave, care nu puteau fi investigate la Focșani, familia a cerut ca pacienta să fie transportată la o clinică din Iași.

I-a fost alocată o autospecială fără medic, pe motiv că niciunul dintre cei 4 doctori de la Serviciul de Ambulanță nu era disponibil în acel moment.

Pe drumul spre Iași, starea bolnavei s-a agravat brusc și a întrat în comă.

Conform protocolului, a fost chemată o altă ambulanță, cu medic de această dată, din Târgu Frumos, care a asistat pacienta până la destinație.

Acum, pacienta este internată la Spitalul Universitar din Iași.

La Focșani, a început o anchetă.

Directorul medical riscă o amendă între 2 mii și 4 mii de lei din partea DSP. Măsura nu va fi însă aplicată pentru că mai întâi este așteptată concluzia Corpului de control al Ministerului Sănătății.

 0

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner