marți, iunie 28, 2022

Palatul Parlamentului reduce costurile cu energia electrică: economie de 1.000.000 de lei/an

Camera Deputaților va achiziționa energie electrică de pe Bursa de Mărfuri București, la un preț de 178,77 lei pe MWh, preț fără taxe și accize, conform legislației în vigoare, începând cu luna iunie a.c.

Conform unei informări, prețul obținut este cu aproximativ 30% mai mic decât cel estimat conform cotațiilor de preț la energia electrică din baza de date a BRM în perioada decembrie 2017 – martie 2018.
Contractul va avea o durată de 1 an, iar prețul foarte mic obținut pentru 1 MWh va fi plătit de toate cele 9 instituții publice care au sediul în Palatul Parlamentului.

În urma licitației la care Camera Deputaților a participat în asociere cu alte instituții publice, costul consumului de energie pentru perioada contractată va scădea semnificativ.

  • Astfel, anual, va fi realizată o economie la achiziția de energie electrică de peste 1.000.000 de lei, economie de care vor beneficia toate instituțiile publice rezidente în cadrul imobilului (Senat, CCR, Consiliul Legislativ, Centrul SELEC din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, etc.).

Aceste economii se vor reflecta și asupra bugetului de utilități alocat reuniunilor ce se vor desfășura în Palatul Parlamentului pe durata Președinției Consiliului UE din 2019.
Palatul Parlamentului consumă, în medie, 1.150 MWh pe lună.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner