vineri, mai 20, 2022

Papa Francisc: Este important să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populaţia

Papa Francisc a lansat luni un apel către comunitatea internaţională pentru a ”continua efortul” vaccinării, spunând că pandemia impune ”o cură de realitate” în faţa propagării ”informaţiilor nefondate”, informează AFP, potrivit Agerpres.

”Este important să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populaţia. În acest scop este nevoie de un angajament multiplu la nivel personal, politic şi al întregii comunităţi internaţionale”, a declarat Suveranul pontif luni dimineaţă în faţa corpului diplomatic, exprimându-şi dorinţa ca ”ansamblul populaţiei mondiale să beneficieze de un acces egal la asistenţă medicală esenţială şi la vaccinuri”.

”A avea grijă de sănătate este o obligaţie morală. Din păcate, constatăm din ce în ce mai mult că trăim într-o lume cu puternice contraste ideologice. Ne lăsăm de multe ori condiţionaţi de ideologia momentului, deseori construită pe informaţii nefondate sau pe fapte insuficient documentate”, a adăugat el.

”Orice declaraţie ideologică rupe legăturile dintre raţiunea umană şi realitatea obiectivă a lucrurilor. Pandemia, dimpotrivă, ne impune un fel de ‘cură de realitate’, care ne cere să privim problemele în faţă şi să adoptăm soluţiile adecvate pentru a o rezolva”, a mai spus Suveranul pontif.

Potrivit papei, ”vaccinurile nu sunt instrumente magice pentru vindecare, dar reprezintă cu siguranţă, alături de tratamentele dezvoltate, soluţia cea mai raţională pentru prevenirea bolii”.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner