luni, martie 27, 2023

Pariurile de valoare: De ce sunt atât de importante pentru profesioniști

Termenul de „value bet” este deseori folosit greșit în lumea pariurilor sportive. Un pariu de valoarea nu este un pariu cu o cotă mare și nici ceva ce poate fi găsit cu mare ușurință. În realitate, putem spune că am găsit un pariu de valoare doar după ce am analizat cu atenție un pronostic și am ajuns la concluzia că, cota oferită de o anumită casă de pariuri este mai mare decât ar trebui să fie, din punctul de vedere al probabilităților.

Înainte de toate, trebuie să avem un model de analiză bine pus la punct, pe care să-l putem aplica pentru fiecare pronostic în parte. Cu alte cuvinte, trebuie să stabilim propriile cote și în mod ideal, ar fi bine să le stabilim înainte de a vedea care sunt ofertele din piață. După ce am estimat probabilitățile, vom folosi următoarea formulă pentru a calcula valoarea:

Valoarea = cota oferită de casa de pariuri / probabilitatea de reușită estimată

Spre exemplu, dacă estimăm că un pronostic are 55% șanse de reușită, iar cota oferită de către agenția de pariuri pentru respectiva selecție este de 2.30, calculul ar arăta așa: 2.10 x 55 = 115.5. Rezultatul se interpretează astfel: dacă numărul este mai mare de 100, atunci avem un pariu de valoare, iar atunci când numărul este mai mic de 100, nu avem un pariu de valoare.

Pariurile de valoare pot fi găsite pentru pronosticuri cu cote de 1.20, dar mai ales pentru predicții cu cote de la 2.00 în sus.

Totuși, de ce sunt pariurile de valoare atât de importante?

Aruncarea unei monede are două posibile rezultate (cap sau pajură), iar fiecare rezultat are 50% șanse de reușită, ceea ce înseamnă o cotă de 2.00 pentru fiecare rezultat. Dacă un astfel de eveniment ar fi adăugat în oferta de pariere a unui operator, cotele oferite vor fi de aproximativ 1.90 pentru fiecare posibilitate. Practic, fiecare agenție practică marje de câștig diferite în funcție de sport, competiție, tip de pariu și așa mai departe.

Un lucru foarte important, de care mulți pariori nu sunt conștienți, este că această marjă de mărește odată cu adăugarea fiecărei selecții suplimentare pe un bilet combinat. Din acest motiv, pariorii profesioniști joacă exclusiv pariuri individuale. Asta nu înseamnă că fiecare parior trebuie să renunțe la pariuri multiple, pentru că până la urmă, pariurile reprezintă un hobby, o distracție. Totuși, dacă urmărești biletul zilei pe acest site, încearcă să limitezi numărul predicțiilor pe care le adaugi pe bilet, asta dacă ai de gând să-ți îmbunătățești rata de câștig.

În teorie, pariorul care joacă exclusiv pariuri de valoare (în sensul că reușește în mod constant să estimeze corect probabilitățile reale ale pronosticurilor alese) și folosește o miză fixă pentru fiecare pariu, ar trebui să poată să obțină un rezultat pozitiv, însă numai pe termen lung, adică după un eșantion de cel puțin 1000 de pariuri. Aici intervine și un alt aspect important și anume money management-ul. Stabilirea mizei trebuie să se facă în funcție de cota medie jucată. În linii mari, pariorii profesioniști joacă o miză cuprinsă între 0.5% și 2% din banca inițială per pariu. Acest format le permite să treacă peste seriile negative inerente, care fac parte din joc.

Găsirea pariurilor de valoarea nu este o misiune deloc ușoară, având în vedere complexitatea analizelor pe care le fac specialiștii care lucrează pentru casele de pariuri, însă dacă se ține cont de dinamica pieței, pariorul poate să găsească destule oportunități, în special pariind pe outsideri și pe pronosticurile cu cote mari. Una peste alta, nu există nici o formulă care să poată garanta succesul la pariuri sportive, însă metoda pariurilor de valoare este foarte apreciată de către pariorii cu ștate vechi.

Sursa: Articol și foto furnizate de parteneri

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner