miercuri, mai 25, 2022

Parlament: Vlad Stoica, noul preşedinte al ANCOM

Plenul reunit al Parlamentului l-a votat, marți, pe Vlad Stoica, fostul şef al Cancelariei premierului în perioada guvernării Ponta, în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Vlad Stoica a fost propus de PSD la şefia ANCOM și a primit, în plenul reunit, 283 de voturi „pentru” şi 36 „împotrivă”.

Ceilalți candidați au fost lăsați cu mult în urmă de Vlad Stoica – Mircea Valentin Rozolea a obţinut doar 23 de voturi „pentru”, Manuela Catrina (fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor) a obţinut 12 voturi „pentru” şi Ion Smeeianu (fostul şef al Poştei Române) un singur vot „pentru”.

Plenul reunit a luat act, joi, de demisia lui Sorin Grindeanu de la şefia ANCOM şi a vacantat astfel funcţia de preşedinte al Autorităţii.

Sorin Grindeanu a fost ales prim-vicepreşedinte al PSD la Congresul partidului din 22 august, iar potrivit legii de funcţionare a ANCOM, preşedintele instituţiei nu poate deţine alte funcţii, cu excepţia celor didactice.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner