sâmbătă, iunie 10, 2023

Parlamentul a dat undă verde pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole degradate

Deputatul PNL Ervin Molnar anunță un vot important în Parlament, pentru a aduce legislația la cerințele de la nivel european, în domeniul energiei regenerabile.
  • În calitate de Cameră decizională, Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege inițiat de reprezentanții PNL, pentru modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole de clasa a III-a, a IV-a și a V-a de calitate, având categoria de folosință arabil, pășune, vii și livezi, precum și pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare.

Prin legea votată astăzi, oferim un cadru destinat autorizării și dezvoltării specificului dezvoltării facilităților de producere a energiei regenerabile facil și menit să încurajeze investițiile în domeniu.

  • Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din data de 2 februarie 2022. De remarcat că toate Comisiile de specialitate sesizate din Camera Deputaților, precum și Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social au avizat favorabil proiectul legislativ pe care l-am votat astăzi în plen, anunță deputatul.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner