Parlamentul din Singapore a aprobat proiectul de lege privind reglementările pentru furnizorii de servicii din domeniul criptomonedelor

Singapore-Cryptocurrency
Foto: trustnodes.com

Parlamentul Singapore a adoptat luni, 4 ianuarie 2021, proiectul de lege privind reglementările pentru furnizorii de servicii de plată digitale care se ocupă de criptomonede, noul cadru contribuind la minimizarea riscului spălării banilor și finanțării terorismului.

În baza noii legi, orice entitate care prestează servicii de tranzacționare a criptomonedelor va trebui să aibă licență și să respecte reglementările stabilite de Autoritatea Monetară din Singapore (MAS).

  • Criptomonedele au câștigat popularitate de lalansarea Bitcoin în 2009, în data de 4 ianuarie 2021 fiind înregistrată o valoare record a criptomonedei, de 33.670 USD.

Legea prevede, de asemenea, măsuri specifice pentru asigurarea protecției consumatorilor, menținerea stabilității financiare și eficacității politicii monetare.

În prezent, Singapore are un grad scăzut de utilizare a criptomonedelor, deci riscurile asupra consumatorilor sunt minime, dar situația s-ar putea schimba pe măsură ce jucătorii din industria de profil ar putea introduce noi servicii pentru atragerea de clienți.

Sursa:TheChannelNewsAsia