Parteneriat intre Metrorex si Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” pentru proiectarea renovarii statiilor de metrou

metro

Miercuri a avut loc o intalnire intre directorul general al Metrorex, Stefan Paraschiv, rectorul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, Marian Moiceanu si presedinte al Senatului Universitatii, Cristian Drughean.

Acestia au discutat despre elaborarea unui parteneriat intre institutii pentru explorarea de idei si concepte in vederea amenajarii statiilor de metrou din Bucuresti, cu accent pe acelea in care au fost dezafectate spatiile comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului.

Dupa finalizarea acestei faze exploratorii si semnarea unui parteneriat intre Metrorex si Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” Bucuresti va fi lansat un prim proiect in cadrul Facultatii Arhitectura de Interior pe aceasta tema.

Astfel, studentii, sub coordonarea cadrelor universitare, vor contribui la eforturile de a reda statiilor de metrou un suflu nou si un concept de amenajare adaptat transportului modern de calatori.