sâmbătă, iunie 25, 2022

Percheziții la domiciliului fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă)

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA fac percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova și președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, transmite TVR Moldova. Sunt percheziționate și alte imobile deținute prin intermediul unor persoane interpuse. Descinderile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă) care vizează acceptarea finanțării partidului PSRM de către o organizație criminală, potrivit Stirile TVR. 

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă), potrivit site-ului Deschide.md. Este vorba despre imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM, în care Vlad Plahotniuc i-a transmis președintelui Igor Dodon o pungă, în care ar fi fost bani.

În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video, rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Aceleași surse au menționat că acțiunile de urmărire penală vor avea loc pe mai multe adrese.

Săptămâna trecută, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner