Peste o mie de oameni, la Marşul Unirii de la Alba Iulia, organizat de AUR

Proteste anti restrictii
Foto: Antena 3

Peste 1000 de români din întreaga ţară participă, miercuri dimineață, la Marșul Unirii de la Alba Iulia, organizat de AUR, scrie presa locală.

Numărul participanţilor continuă să crească pe măsură ce în oraş ajung autocare cu manifestanţi, inclusiv din R. Moldova.

Manifestarea este condusă de liderul AUR, George Simion. Participanții scandează lozinci și cântă fragmente din cântece patriotice. Pe un banner uriaş este scris cuvântul „Unire” pe fondul culorilor tricolorului, iar foarte mulţi manifestanţi flutură steagul României.

La eveniment participă și reprezentanți ai Diasporei Europene.

De la ora 07.00, oameni veniți din mai multe orașe s-au adunat în zona Gării și au pornit pe un traseu de 6 kilometri pe mai multe străzi din oraș, având ca punct final strada Unirii din Cetatea Alba Carolina.

Traseul Marşului Unirii are 6 kilometri şi se desfăşoară pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviţă – Bulevardul Republicii – Calea Moţilor – strada Doctor Ion Raţiu – Bulevardul Horea – Piaţa Tricolorul – strada Unirii.

Deputatul George Simion, lider al partidului AUR, a „strigat” adunarea de 1 Decembrie în capitala tuturor românilor, la Alba Iulia, prin intermediul reţelelor de socializare unde acesta este urmărit de peste 1,06 milioane de persoane.

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a venit cu o serie de precizări.

„Am atenționat încă o dată organizatorii să nu se folosească decât cântece patriotice, sloganuri, însemne care se potrivesc pentru Ziua Națională. Orice altă manifestare împotriva oricui sau orice va fi sancționată conform legii. Și cei de la Jandarmerie, care asigură ordinea vor filma și vor fi prezenți pe tot parcursul acestui marș. Sper din suflet ca organizatorii să înțeleagă că nu e bine și nu vreau să politizăm, să transformăm Ziua Unității Naționale într-o astfel de manifestație. Sunt convins totuși că oamenii vor înțelege acest lucru dar, sigur, va trebui să fim foarte atenți”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.