vineri, august 19, 2022

Pîrcălăbescu (atașatul economic al României în Mexic): Comerțul dintre România și Mexic a ajuns la aproape 150 milioane EURO, în primele 5 luni ale anului 2022

Răzvan Pîrcălăbescu, consilier Economic și Comercial în cadrul Ambasadei României din Mexic, a anunțat o creștere a comerțului dintre România și Mexic, în primele 5 luni ale nului 2022, cu 13,48% față de perioada similiară a anului precedent, ajungând la o valoare de 148,60 milioane Euro.

Conform diplomatului român, exportul produselor românești a atins în primele 5 luni ale anului 2022 valoarea de 104,14 milioane EURO, în creștere cu 12,81% față de perioada similară a anului precedent, iar importul de bunuri mexicane s-a situat la nivelul a 44,45 milioane EURO, în creștere cu 15,09%.

  • Dn punct de vedere al soldului comercial, România beneficiează în primele 5 luni ale anului de un excedent de 58,69 milioane EURO, Mexic fiind a 11-a țară cu care România are excedent comercial din afara Europei și a 2-a de pe continentul American după SUA.

Comparând primele 5 luni ale anului 2022 cu cele din anul 2020, observăm o creștere a totalului relațiilor comerciale de % cu 47,82 milioane EURO, a exportului de 37,1 milioane EURO și a excedentului comercial 25,39 milioane EURO.

Răzvan PîrcălăbescuPîrcălăbescu: Obiectivul Biroului de Promovare Comercial Economică Ciudad de Mexico, pentru următoarea perioadă este de a consolida creșterea relațiilor comerciale bilaterale, precum și atragere de noi investiții străine directe cu capital mexican.

”Astfel, pentru realizarea acestui obiectiv este planificată organizarea unui seminar economic investițional împreună cu Ministerul Economiei din Mexic, precum și organizarea unei misiuni economice cu oamenii de afaceri români, în Ciudad de Mexico și în statele: Puebla, Jalisco, Guerrero, Tlaxcala, Quintana Roo, Oaxaca, Queretaro și Nuevo Leon.”, a mai precizat Pîrcălăbescu în intervenția sa pentru ecopolitic.ro

 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner