vineri, august 19, 2022

Pirtea arată vinovații pentru criza energetică: Patriotarzii de carton şi dezastrul din spatele naţionalismului de paradă

Deputatul Marilen Gabriel Pirtea (PNL) nu se ferește să arate cu degetul către vinovații pentru criza energetică profundă pe care o traversează țara noastră.

„Anii de domnie ai şefului PSD Liviu Dragnea au fost plini de discursuri patriotarde, dublate de acţiuni în plan politic, legislativ şi executiv, care au slăbit statul român, de fapt. Cazul binecunoscut al blocării proiectului Exxon-Petrom de exploatare a gazelor de la Marea Neagră din perimetrul Neptun Deep, a creat un avantaj nesperat pentru Rusia şi a generat un caz tipic de politică anti-naţională, care generează (in)securitate militară şi energetică la graniţele României şi UE”, subliniază deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

„În mijlocul unei agresiuni militare fără precedent, pentru întreaga perioadă de la Al Doilea Război Mondial până în prezent, Rusia neo-ţaristă a lui Putin distruge grupa de militari de frontieră ai Ucrainei, situaţi pe Insula Șerpilor, şi ocupă un avanpost strategic în această nemiloasă agresiune de ocupare. Astfel, trupele ruseşti se află la 44 de km de localitatea românească Sulina, o apropiere foarte periculoasă”, subliniază deputatul liberal.

„În cazul în care decidenţii români ar fi calculat corect implicaţiile strategice ale exploatării gazelor din Marea Neagră, cu susţinerea financiară şi tehnologică de care ar fi fost capabil consorţiul Exxon-Petrom, iar proiectul de exploatare a gazelor din acest perimetru ar fi fost acum operaţional, România era cu siguranţă mult mai consolidată strategic şi militar la Marea Neagră. În plus, am fi avut un asset energetic consistent, ca ţară, în turbulenţele din această criza energetică, care ameninţă lumea în mod global”, mai adaugă deputatul.

„Consecinţele negative pentru România, determinate de retorica patriotardă şi gesturile iresponsabile ale celor din PSD – Liviu Dragnea sau Iulian Iancu, aplaudaţi şi azi de Adrian Severin, Adrian Năstase şi alţi apologeţi ai orientării eurasiatice – au condus la o enormă greşeală strategică pentru România, un caz aflat la limita trădării naţionale, sau care se califică drept un atac explicit îndreptat împotriva intereselor României şi Uniunii Europene”, subliniază deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

„Rămâne să ne concentrăm cu adevărat pe viabilizarea imediată a proiectului alternativ, pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră prin asocierea Petrom – Romgaz şi să nu mai lăsăm la îndemâna unor falşi patrioţi interesele strategice ale României. În plus, acum este important să fim solidari în apărarea Ucrainei cu toate mijloacele, pentru că, apărând Ucraina, apărăm Europa şi lumea liberă”, conchide deputatul PNL.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner