Platformă publică lansată de un senator USR unde părinţii pot împărtăşi experienţele personale cu folosirea testelor de salivă

Senatorul USR Ştefan Pălărie a lansat o platformă publică unde părinţii pot împărtăşi experienţele pe care le-au avut în folosirea testelor de salivă puse la dispoziţie de Ministerul Educaţiei.

Grupul de social media se numeşte #MareaTestare şi poate fi accesat la adresa: https://www.facebook.com/groups/441278834033170.

Într-o singură zi de la lansare, peste 250 de părinţi s-au alăturat grupului, mulţi dintre ei postând experienţe personale şi poze. Iată câteva dintre experienţele împărtăşite până acum de părinţi pe grupul #MareaTestare:

M.C: „Asa am primit noi testele azi…Cum este posibil aşa ceva?!

N.M: „Aşa au primit şi copii mei în punguţe rupte.”

S.V.: „Ce aveţi aici ar trebui să fie teste pentru prelevare nazală. Firma New Gene din China nu are aviz şi nici marcaj CE pentru teste din salivă. Dacă s-au dat asemenea teste la şcoală pentru determinări din salivă este ilegal.”

M.F.: „Bună ziua. Dragi colegi, am înţeles: noi pregătim punguţele (mie mi-au trebuit 30 de minute pentru 29 de elevi) şi Botezatu încasează banii. Alte 40 de minute (pierdute) pentru a le explica procedura de aplicare a testului. Noi însă nu merităm astfel de teste, pentru a ne asigura că nu infectăm elevii sănătoşi (‘testaţi’)?! Profesorii nu ar trebui şi ei să se poată testa cu ajutorul ministerului, în beneficiul educaţiei? Este o întrebare la care domnul senator ar putea primi un răspuns de la domnul ministru. Gânduri bune!”

Ştefan Pălărie acuză conducerea Ministerului Educaţiei că, pe fundalul disputelor privind testarea elevilor, a abdicat de responsabilităţile care îi revin în mod natural în acest proces, pasând părinţilor obligaţia testării copiilor.

În numeroase luări de poziţie, senatorul USR Ştefan Pălărie a argumentat că testarea făcută de personal necalificat devine irelevantă din punct de vedere epidemiologic. În plus, în condiţiile în care – din varii motive – unii părinţi nu vor să-şi testeze copiii este, de asemenea, de natură să submineze eficacitatea procesului de testare în şcoli.

Ştefan Pălărie: „Scopul testării este să facem ca şcolile să fie un loc sigur din punct de vedere epidemiologic şi cursurile să se poată desfăşura normal, în beneficiul procesului educativ. Îi chem pe toţi părinţii sau profesorii, care vor să prezinte public felul în care se desfăşoară testarea la şcoala lor, să intre în Grupul de Facebook #MareaTestare şi să posteze fotografii sau comentarii despre condiţiile în care au primit acele teste: se respectă condiţiile sanitare? cum arată testele primite? sunt asamblate şi gata de folosit sau nu? sunt împachetate sau trebuie luate în şerveţele? sunt însoţite de certificat de conformitate şi de instrucţiuni de utilizare? aţi înţeles ce aveţi de făcut?”

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare