Plenul nu a vacantat locul lui Octavian Goga. Opoziţia a ratat un vot la moţiune

dancila plen buget 2019

Plenul Camerei Deputaților nu a vacantat, marţi, mandatul de deputat al lui Octavian Goga (PSD), din lipsă de cvorum, ședința fiind închisă de Marcel Ciolacu.

În locul deputatului  Octavian Goga, condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare, ar fi trebuit să fie validat ca deputat PMP Alexandru Teacă, cel care a candidat pe lista PMP. Astfel, Opoziţia ar fi câştigat încă un deputat dispus să voteze moţiunea pentru  demiterea Guvernului.

PNL şi USR a cerut că votul în cazul deputatului Octavian Goga să fie dat la începutul şedinţei. La momentul votului însă deputaţii PSD au decis să îşi retragă cartelele de vot, iar Opoziţia a rămas fără cvorum.

Deputatul PSD Ion Stelian a declarat că deşi PSD nu mai este condus de Liviu Dragnea parlamentari social-democraţi fac în continuare scut în jurul penalilor.

La rândul său, deputatul PMP Marius Paşcan a atras atenţia că de mai bine de un an plenul Camerei Deputaţilor amâna vacantarea mandatului lui Octavian Popa, iar în tot acest timp Octavian Popa a încasat indemnizaţia de parlamentar.

Octavian Goga a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare şi i-a fost interzis dreptul de a mai exercita o funcţie publică.