vineri, august 19, 2022

Ploieştenii protestează faţă de decizia administraţiei locale de a sista apa caldă în tot municipiul

Câteva zeci de persoane au ieşit în stradă, joi, la Ploieşti, pentru a protesta faţă de faptul că furnizarea apei calde a fost sistată în tot oraşul pentru o lună, decizia fiind luată la mai puţin de două luni de la semnarea unui nou contract pentru furnizarea agentului termic în municipiu, scrie news.ro.

Protestatari din mai multe cartiere ale oraşului s-au adunat în parcul din centrul Ploieştiului, în faţa sediului Consiliului Judeţean Prahova şi al Prefecturii Prahova, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de oprirea furnizării apei calde în sistem centralizat în municipiul Ploieşti, decizie care afectează peste 130.000 de persoane, dar şi instituţii publice, inclusiv două spitale, respectiv Spitalul de Pediatrie şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie.
Oamenii spun că vinovaţi pentru situaţie sunt cei care conduc instituţiile publice şi care, prin acţiunile lor, au permis ca în oraş să se ajungă la această situaţie.
Protestatarii au adus cu ei pancarte sau afişe pe care au scris mesaje adresate autorităţilor. „Vrem ca să ne respectaţi, apă caldă să ne daţi”, au transmis protestatarii autorităţilor. Ei spun că nu vor ca Ploieştiul să ajungă în situaţia Bucureştiului sau a Timişoarei.
Firma Termoficare Prahova SA care în luna mai a acestui an a semnat contract pentru concesionarea serviciului de termoficare a sistat timp de o lună, de la 1 august, furnizarea apei calde, invocând necesitatea unor lucrări de renovare. Primarul Ploieştiului, Andre Volosevici, a reacţionat dur, afirmând că decizia este”un joc politic” îndreptat împotriva sa şi amintind că nu Primăria, ci Consiliul Judeţean s-a ocupat de semnarea contractului.
La rândul lor, consilierii judeţeni au votat rezilierea contractului încheiat în urmă cu două luni.
Termoficare Prahova SA a transmis, printr-un comunicat, după anunţul privind rezilierea contractului, că în caietul de sarcini aferent licitaţiei pe care a câştigat-o se prevedea o putere instalată a utilajelor de producere a energiei termice din cadrul CET Brazi de 559.5 MWh, însă, după începerea activităţii, experţii societăţii au constatat că funcţiona doar un cazan de apă fierbinte cu capacitate de 100 MW. Firma mai spune că, după ce a preluat serviciul de termoficare, a constatat ”neconcordanţe în ceea ce priveşte funcţionalitatea utilajelor necesare prestării serviciului de alimentare cu energie termică, precum şi neclarităţi cu privire la statutul juridic al unor bunuri”.
Reprezentanţii companiei îşi exprimă ”sprijinul necondiţionat pentru rezolvarea problemei” şi ”speranţa ca reprezentanţii autorităţilor locale să se reaşeze pe calea dialogului”.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner