PNL a exclus un membru important din partid pentru că „a încălcat statutul”

pnl

Biroul executiv al PNL a decis excluderea unui lider important din partid, după ce acesta, spune Ludovic Orban, a criticat dur PNL și a încălcat statutul.

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 Viorel Cataramă a fost exclus în ședința BEX de la PNL.

„Avem un statut. Cine are de exprimat puncte de vedere are cadrul partidului la dispoziţie, eu am permis, ba chiar am încurajat exprimarea de puncte de vedere în interiorul partidului. Pentru cine vorbeşte în afara partidului, cine nu respectă deciziile partidului, cine se duce şi transmite informaţii negative despre PNL în mass-media voi aplica prevederile statutare”, a spus Orban.

Cataramă se apără și spune că excluderea este o glumă

„Excluderea este o glumă, îmbracă conotații penale, încalcă legile prevederii 78/2000. Este o poziție de forță pe care o adoptă Orban pentru a mă scoate de la o posibila candidatură de a șefia PNL. Unde duce negândirea sau frustrarea. A doua este o hotărâre nulă, nu Biroul Executiv e competent să mă  excludă, în plus trebuia să fiu convocat cu cel puțin trei zile înainte ca să-mi spun punctul de vedere. Probabil a fost luată ca sa vadă ce susținere mai are în Biroul Executiv. Numai în măsura în care voi primi o hârtie scrisă voi contesta”, a declarat Cataramă pentru Antena 3.