PNL îl DESFIINȚEAZĂ pe Eugen Teodorovici: „E revoltător”

PNL

PNL a transmis, printr-un comunicat de presă, că declarațiile ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, făcute în cursul zilei de joi, la Antena 3, cu privire la reducerea dependenței economice a României față de piața unică europeană sunt revoltătoare.

În condițiile primei reuniuni a Comisiei Naționale pentru trecerea la zona euro, actualul ministru de Finanțe a devoalat o abordare anti-europeană, atribuind într-un mod îngust eșecul actualei guvernări faptului că România ar avea o dependență prea mare de importurile din spațiul european, găsind astfel cauza inflației.

„Să avem mai puțină dependență de spațiul european. Ăsta e un obiectiv, spun eu, că ar trebui să fie foarte bine urmărit. Deci, să nu mai avem acea dependență de spațiul Uniunii Europene. Noi astăzi suntem dependenți în aproape 80% ca economie, ceea ce înseamnă că orice se întâmplă în acel spațiu nu are cum să nu mă afecteze. Uitați-vă și inflația. Păi dacă eu import marea parte din spațiul european și acolo (…) Repet, fiind dependenți de zonă și prețurile acolo crescând indirect sunt eu afectat în economie, pentru că eu încorporez în ceea ce fac produse aduse din acea zonă”, susține dnul Teodorovici.

Îi atragem atenția dnului Teodorovici să nu se joace cu focul! Inflația din România este opera exclusivă a guvernării incompetente a PSD-ALDE, întrucât piața internă nu a făcut față consumului stimulat în mod iresponsabil. Problema inflației nu stă în posibilitatea importurilor realizate din spațiul UE, ci în lipsa de investiții și de competitivitate internă a României în sprijinul cărora PSD-ALDE nu face nimic.

Aderarea României la moneda Euro înseamnă finalizarea procesului de integrare în Uniunea Europeană și în piața comună, iar abordarea dnului Teodorovici este total incompatibilă cu acest obiectiv național.

Totodată, îl informăm pe actualul ministru de Finanțe, întrucât se pare că nu cunoaște principiile Uniunii Europene, că un stat membru nu poate institui blocade economice altor state UE decât dacă dorește să se izoleze și să se îndepărteze de spațiul european.

Din păcate, retorica actualei guvernări este de a rămâne în logica propagandistică de a găsi alți vinovați pentru propriile erori în altă parte, în spinarea Uniunii Europene sau a Băncii Naționale a României.

În consecință, îi solicităm premierului Viorica Dăncilă să se delimiteze în mod foarte clar de afirmațiile ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, iar dumnealui să se preocupe în primul rând de creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat și de reducere a evaziunii fiscale – acestea sunt problemele grave, actuale.

În caz contrar, premierul Dăncilă confirmă că întregul demers referitor la aderarea României la zona Euro nu este altceva decât o butaforie menită să inducă în eroare opinia publică.