Poliția Română: În primele patru luni ale anului, criminialitatea și accidentele rutiere, în scădere

politia romana

În primele patru luni ale anului, în urma activităților de prevenire și combatere desfășurate de Poliția Română, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori. De asemenea, a crescut gradul de siguranță rutieră, fiind înrgistrate mai puține accidente.

Astfel, infracțiunile de omor înregistrează o scădere de 8,6%, față de primele patru luni din 2018, tentativa la această infracțiune fiind în același trend (-7,9%).

De asemenea, numărul faptelor de natură penală sesizate, în primele luni din 2019, a scăzut cu 0,7%, față de perioada similară a anului trecut. Același trend descendent îl înregistrează infracţiunile de natură judiciară (-1,96%).

  • Infracţiunile contra patrimoniului sunt, la începutul acestui an, în scădere cu 0,9%. Astfel, infracțiunile de furt au scăzut cu 5,1%, iar tâlhăriile cu 0,6%. Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 1,6%, în timp ce infracțiunile stradale cu 4,39%.

Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii. Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 4,9%, al persoanelor decedate cu 6,2%, iar al răniților grav cu 5,4%.

Acțiunile polițiștilor vor continua prin activități preventive, operative și de investigare, pentru siguranța cetățenilor și liniștea comunităților.