luni, august 15, 2022

Politicienii australieni, indignaţi că un sportiv nevaccinat, Djokovic, a intrat în ţara lor

Liderul opoziţiei australiene, laburistul Anthony Albanese, a afirmat că nu înţelege cum Novak Dokovici a putut intra în Australia, în contextul în care nu se autorizează intrarea persoanelor nevaccinate, scrie news.ro.

„Politica australiană este să nu autorizeze intrarea pe teritorul său a persoanelor nevaccinate. Cum am ajuns în această situaţie depăşeşte puterea mea de înţelegere. Cum a putut Novak Djokovici să vină aici?”, a declarat liderul laburist Anthony Albanese.

Numărul unu mondial, Novak Djokovic, a fost inclus joi în tragerea oficială a Australian Open, deşi rămâne incert dacă guvernul va anula pentru a doua oară viza sa.
Joi după-amiază, prim-ministrul Scott Morrison a declarat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la o posibilă anulare a vizei şi expulzarea jucătorului.
Poziţia ministrului imigrării Alex Hawke, care a spus că are în vedere o anulare în baza puterilor sale discreţionare, „nu s-a schimbat”, a adăugat Morrison în timpul unei conferinţe de presă.
Directorul Australian Open şi preşedintele Federaţiei Australiane, Craig Tiley, a refuzat să răspundă la întrebările reporterilor după tragerea la sorţi a tabloului principal.
Potrivit Melbourne Herald Sun, un oficial guvernamental a susţinut că dacă i s-ar permite lui Djokovici să rămână în Australia fără a fi vaccinat împotriva coronavirusului ar crea un precedent periculos. Această sursă ar fi spus că o anulare a vizei ar fi în concordanţă cu eforturile depuse de Australia timp de luni de zile pentru a lupta împotriva răspândirii virusului.
Potrivit The Age, Alex Hawke, ministrul Imigraţiei, „nu va lua o decizie joi cu privire la anularea sau nu a vizei lui Novak Djokovici.
Între timp, Djokovici şi-a aflat adversarul din primul tur, în cazul în care nu va fi expulzat, compatriotul său Miomir Kecmanovic, locul 77 mondial.
spot_img
Campanii publicitare
    sales banner