Polițiștii cer ridicarea restricțiilor anti-Covid și anularea certificatului verde

Proteste politisti

Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, organizație care numără circa 40.000 de polițiști, solicită ridicarea restricțiilor anti-Covid-19, scrie bugetul.ro.

Solicitarea SNPPC este făcută prin vocea președintelui Marius Ionescu.

Ionescu cere, totodată, ridicarea automată a măsurilor impuse prin certificatul verde (accesul în mall-uri, etc). Solicitarea făcută de Marius Ionescu se bazează pe faptul că „aproape toate județele sunt în scenariul verde”.

Ca urmare, în opinia președintelui SNPPC, impunerea acestor restricții nu mai are fundament.

„Acest lucru a fost observat și de către noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, care a promis, și sper să nu rămână doar o promisiune, că se va crea un automatism, în sensul că, în funcție de incidența la mie pe 7 zile, aceste măsuri, inclusiv certificatul ăsta, se vor ridica. Aceste restricții ar trebui să se ridice automat, în opinia noastră, în funcție de această incidență a cazurilor. Eu tocmai de asta spun că sunt adeptul unor măsuri ferme, luate rapid, dar cu aceleași mecanisme rapide de ridicare a acestor restricții, pentru ca omul să înțeleagă că trebuie să respecte anumite reguli, că este spre binele lui, dar să vadă și că ele sunt pe o perioadă determinată de timp, nu așa, de doi ani de zile stăm în stare de alertă. Pentru că altfel nu mă pot duce cu gândul decât la alte lucruri care nu sunt în firescul lor”, a declarat, pentru Naţional, Marius Ionescu, președintele SNPPC.

„Acum aproape toate județele sunt în scenariul verde și nu ar mai trebui să existe aceste restricții, e o prostie să le mai păstrezi în aceste condiții. Poți să iei alte măsuri, de genul portul măștii și așa mai departe. Oamenii își pierd încrederea și din acest motiv, pentru faptul că nu văd o reacție rapidă și în ridicarea acestor măsuri”, a mai spus Marius Ionescu.