vineri, mai 20, 2022

Pompierii militari au acționat, în ultimele 24 de ore, în aproape 1.400 de situații de urgență

Aproape 1.400 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel naţional. Majoritatea solicitărilor primite au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât aproape 1.198 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

În afara acestor situaţii, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină la 48 misiuni de stingere a incendiilor, 5 misiuni de descarcerare), 21 misiuni de deblocare sau salvare, precum şi în alte 171 de intervenţii în sprijinul comunităţilor.

Cele mai relevante situaţii înregistrate:

– Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Copălău. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenţiei, au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de 50 mp. Din nefericire, în urma evenimentului, un bărbat şi-a pierdut viaţa.

– Un alt eveniment, care s-o soldat cu victime, a fost gestionat de salvatorii bucureşteni, care au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament din cadrul unui bloc de locuinţe din sectorul 6 al Capitalei. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, iar în urma evenimentului au rezultat două victime, decedate (bărbat şi femeie, ambii în vârstă de aproximativ 65 ani).

– Tot în cursul zilei de ieri, pompierii constănţeni au fost solicitaţi în urma izbucnirii unui incendiu produs la o gospodărie, în municipiul Constanţa. În momentul sosirii la locul solicitării, echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifestă la o casă şi două anexe pe o suprafaţă de 46 mp. Din păcate, în urma evenimentului a rezultat decesul unui bărbat în vârstă de 70 de ani.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner