Ponta despre scrisoarea anti-Dragnea: O scrisoare pierdută, nu există! – Dragnea ne-a vândut, şi pe mine, şi pe Geoană.

dragnea ponta

Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro Romania, a declarant vineri că nu există o scrisoare semnată de unii lideri de filiale împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, aşa cum s-a vehiculat în ultimele zile în presă.

“E o scrisoare pierdută. În mod normal, ceea ce se întâmplă în PSD ar trebui să fie doar problema PSD, însă vorbim despre partidul care guvernează. În PSD nu mai sunt acele mecanisme democratice. În 2005, liderul istoric Iliescu a pierdut în faţa lui Geoană. În 2010, eu l-am învins pe Geoană. Acum există doar nivelul unu: Dragnea şi ai lui. Domnul Dragnea ar trebui să vorbească despre pesta porcină, un subiect al electoratului PSD. Eu nu cred că votaţii USR sau PNL au porci. Dragnea ar trebui să vorbească despre inflaţie, de ce cumpărm mai puţine roşii cu aceiaşi bani ca anul trecut? Nu se discută despre nevoile celor care au votat. Se discută aşa: Dragnea plus 10-15 oameni din jurul său: dăm amnistia sau nu, le mai dă bani sau nu, le mai dă funcţii sau nu.

Aşa-zisa scrisoare nu există. Există un mod de negociere între Dragnea şi cei din jur. O să le dea ceva. Singurul conflict real e cel cu Gabi Firea”, a declarant Ponta la Adevarul live.

El mai spune că primarii nu sunt interesaţi de amnistie şi graţiere şi că nu va apărea nicio scrisoare, pentru că Dragnea nu are proprii suporteri.

Ponta ProRomania“Nu cred că va apărea nicio scrisoare, nu cred că se va întâmpla nimic. Dragnea nu are suporterii lui, ca Iliescu. Dragnea cumpără. Azi se ceartă cu Bădălău, mâine îi dă ceva. El nu are prieteni. Suportul său vine din împărţirea resurselor. Dragnea împarte resursele statului. Problema e că avem un buget care nu doar că a ajuns la fund, ci se sapă şi mai jos. Guvernul se împrumută cu bani, îi dă, iar oamenii cumpără produse în altă parte, deci ajută economia Bulgariei, Turciei, Chinei şi tot aşa. Aşa e şi cu pesta porcină. Dacă le omori oamenilor porcii şi le dai bani, o lună folosesc acei bani, dar la Crăciun mâncăm carne de porc din Polonia. Deci îi mituiesc pe oameni. Singurul lucru care îl interesează pe Dragnea e să câştige timp până când se rezolvă cu dosarele penale.  (…)  Iar firma Teldrum a lucrat numai cu statul, deci nu e nici de dreapta. Spre deosebire de Orban şi de Putin, nu are priză la electorat. Dragnea nu a candidat niciodată la nimic. Dacă ar candida mâine, ar lua 5% sau 8%.

Are un idol în Viktor Orban, l-am auzit, le spune colegilor ce face Orban în Ungaria. Dar până şi la Orban s-a umplut paharul. Până şi cei din PPE au votat împotriva lui Orban”, a arătat fostul premier.

  • Ponta mai spune că judeţul Teleorman, în 1996, când Liviu Dragnea a venit la putere, Teleorman era pe locul 30 între judeţele ţării, iar acum e pe ultimul loc.

“E un model prin care oamenii au fost controlaţi la vot, dar care a dus la subdezvoltare. Acest model s-a extins. Ideea este să lucrezi cu oameni proşti, nepregătiţi, dar obedienţi. Doamna Dăncilă nu are pregătire pentru a fi premier. Doamna Dan nu are legătură cu poliţia, ci poate cu miliţia.  Mi-a propus-o domnul Dragnea (n.r. – în funcţia de prefect). E fata lui. Şi în vremea lui Cioloş a fost prefect de Teleorman. Aşa a făcut şi cu statul parelel. Aduce vinul şi tăia porcul, iar acum spune de statul paralel. Aşa a fost şi cu tehnocraţii. îi sprijinea, dar la TV îi ataca.  (…) El nu se luptă cu nimeni. Dacă s-ar fi lupta cu cineva, dosarul Teldrum ar fi ieşit de câţiva ani. În dosarul Belina a fost trimisă în judecată Sevil Shhaideh, deşi ea nici nu ştie unde e lacul,. În schimb, Dragnea locuieşte acolo. Dragnea are protecţie (…) Primarii spun că ne facem de râs când iese Dăncilă la TV. Ce să le spună oamenilor din sat? S-a ajuns din nou la un vârf de cetăţeni plecaţi din ţară. La noi se pleacă ca din Siria. Senzaţia este: nu scăpăm de Dragnea şi de hoţii lui. După ce va pica Dragnea, vor trece mulţi ani până când să reconstruim încrederea.

Dragnea ne-a înşelat pe toţi

Întrebat cum a ajuns Liviu Dragnea şeful PSD, Victor Ponta a spus: “Ne-a înşelat pe toţi”.

Ponta“Dragnea fusese condamnat în primă instanţă, moment în care s-a retras din Guvern, după ce am avut o discuţie cu el. M-a rugat să o pun pe Sevil Shhaideh în locul lui. La distanţă de o lună, am fost eu inculpat în acel dosar în care am fost achitat.

    Am avut o discuţie cu Dragnea şi i-am spus, Liviu, urmează alegerile, mă retrag, aşa cum şi tu te-ai retras.

Cum ar fi să mă duc eu dimineaţă la Curtea Supremă, apoi seara ce fac, merg cu voi în campania electorală?

El a spus: da, aşa e, hai să găsim pe cineva. Şi am căzut de acord amândoi că Rovana Plumb e persoana potrivită. El s-a opus, că nu-i place de Rovana. Şi atunci i-am spus să propună pe cineva. A acceptat până la urmă. Apoi am trimis Biroului Permanent demisia, nu am pus-o pe Facebook. Apoi am publicat motivele demisiei. Urma să facem Comitetul Executiv.

Domnul Dragnea a umblat la baroni şi le-a proimis că îi va scăpa de dosare. A câştigat promiţând amnistia şi graţierea. Nu s-a întâmplat pentru că domnul Dagnea nu a vrut niciodată să salveze pe alţii, ci să se salveze pe el. Dacă nu avea probleme penale, azi n-ar discuta despre amnistie. (…)Dragnea ne-a vândut, şi pe mine, şi pe Geoană.“, a susţinut fostul premier.