vineri, august 19, 2022

Ponta: Nu veţi vedea niciun dosar penal pentru „băieţii deştepţi” care s-au îmbogăţit în pandemie pentru că nu erau de la PSD

Fostul premier şi lider PSD, Victor Ponta, susține, pe Facebook, anularea tuturor restricțiilor din pandemie, dând exemplul altor state europene. Acesta a invocat faptul că „impactul psihologic pozitiv” va fi unul uriaș și că economia este „îngenuncheată” din cauza restricțiilor.

„Dacă Guvernul ar avea curaj și ar anunța chiar începând de mâine sfârșitul tuturor restricțiilor (cum au făcut deja alte țări europene), impactul psihologic pozitiv ar fi uriaș. Oricum oamenii nu mai au răbdare și nu mai respectă decât formal. Deja totul este o nouă șicanare birocratică care îi enervează pe oameni și îi ocupă aiurea pe funcționari. Deja varianta actuală este mult mai puțin gravă decât răcelile și gripele pe care le făceam în fiecare an. Deja economia este îngenuncheată de prețurile la energie. Deja cine a vrut s-a vaccinat și cine nu a vrut nu o va face. Deja subiectul a devenit un simplu „cal de bătaie” pentru unii politicieni (pro sau contra), care o să rămână fără o temă falsă. Deja vine vremea frumoasă și oamenii nu vor mai accepta să fie restricționați. Deja HORECA a fost distrusă de măsuri pompieristice și de lipsa ajutorului consistent al Statului. Deja „băieții deștepți” au făcut milioane și miliarde din echipamente medicale și nu o să vedeți niciun dosar penal pentru că nu au fost pesediști. E momentul! Haideți – puțin curaj și faceți anunțul – o să vă felicităm toți!”, a scris fostul premier în postare.

Mai multe state europene au ales să renunțe la toate restricțiile, dat fiind numărul scăzut de cazuri și simptomele rezonabile ale actualelor variante de Covid-19.

Totuși, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că Guvernul ar putea analiza ridicarea anumitor restricții în contextul pandemiei atunci când în România se va înregistra un trend constant descrescător al numărului de persoane internate în secțiile de terapie intensivă.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner