Ponta şi Tăriceanu au depus listele comune de candidaţi

Pro România a depus joi listele de candidați la Biroul Electoral al Municpiului Bucureşti, Victor Ponta fiind cap de listă pentru Camera Deputaților, iar Călin Popescu Tăriceanu pe cea de la Senat.

Potrivit lui Victor Ponta, “acestora li se alătură o echipă de specialiști cu experiență în domeniile financiar-bancar, juridic, social, management și antreprenoriat”.

El a adăugat că printre cei aflaţi pe liste se află Silviu Predoiu, Gabriela Podaşcă, Tudor Ionescu, Mihai Precup.

„Vrem să fim partidul care opreşte în Parlament abuzurile împotriva românilor”, a afirmat Ponta, care a precizat că nu va vota “un nou guvern Orban”.

Pe listă se mai regăsesc demisionari din ALDE, formaţiune care va fuziona cu Pro România la un congres care va avea loc pe 8 noiembrie.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că, după alegeri, Guvernul PNL va tăia pensii, salarii, şi va adopta măsuri care vor duce la pierderea locurilor de muncă pentru aproximativ 250.000 de bugetari şi măriri de taxe şi impozite.

„De aceea, ne adresăm românilor să ne dea votul de încredere pentru a nu lăsa o putere să îşi facă de cap”, a adăugat Tăriceanu.

Fuziunea între ALDE şi Pro România în Pro România Social Liberal urmează a fi validată, pe 8 noiembrie, la congres.