marți, iunie 28, 2022

Ponta trage un semnal de alarmă: România va rămâne fără bani

Anunţul Ministerului Finanţelor, care vrea să împrumute de la bănci suma de 3.4 miliarde de lei numai în luna aprilie, l-a făcut pe fostul premier Victor Ponta să reacţioneze dur. Într-o postare pe pagina sa de socializare, liderul Pro Romania îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că România nu va mai avea de unde să înapoieze banii împrumutaţi şi susţine că banii „aruncaţi pe prostii de guvernele Dragnea” echivalează chiar cu suma împrumutată de Traian Băsescu de la FMI în 2010.

  • În aceste zile, Ministerul Finanţelor a anunţat că vrea să împrumute de la bănci 3,4 miliarde lei în luna aprilie, la care s-ar putea adăuga 420 milioane de lei din licitaţii suplimentare, suma fiind cu 12,5% mai mică decât ţinta de împrumut din aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 3,3% sub nivelul stabilit pentru luna anterioară.

„V-aţi întrebat vreodată de unde dăm aceşti bani înapoi? Vindem Lacul Belina, firma Teldrum, casele din Brazilia sau din Teleorman sau din Sinaia, fondurile de vânătoare? Nu cred – din păcate! Iar banii o să îi dăm înapoi din buzunar pentru că nu sunt investiţi în ceva productiv, ci doar în cumpărarea unor şefi de partid şi unor jurnalişti care să ţină Sistemul de Putere al „Grupului de la Teleorman”!

Noi suntem ţinuţi prizonieri la televizor cu tot felul de poveşti despre TRECUT (azi s-a trezit din somn şi Procurorul General „Nea Gusti” Lazăr să cerceteze evenimentele de la Revoluţie). Ce a fost acum 30, 20, 10 ani. Între timp nu avem voie şi nici cum să vorbim despre PREZENT – cum este guvernată ţara, cum doar suntem minţiţi cu tupeu nemărginit despre investiţii care se fac doar în hârtii, despre fonduri europene care se absorb doar în emisiunile tv plătite de câte un ministru, despre salarii şi pensii care cresc în discursuri sforăitoare şi scad odată cu inflaţia şi creşterea tuturor preţurilor.       

Şi mai ales nu avem voie să vorbim de VIITOR – unde trebuie să plătim toţi banii împrumutaţi acum ca să acopere prostia şi demagogia celor care ne guvernează”, a spus Ponta pe Facebook.

  • Fostul premier a adăugat că „cineva priceput„ i-a făcut recent un calcul matematic din care rezultă că „banii împrumutaţi de România şi aruncaţi pe prostii inutile de către Guvernele Dragnea 1, 2 şi 3 în 2017 – 2018 ajung deja la suma împrumutată de Băsescu de la FMI în 2010”. „Suntem chiar blestemaţi să repetăm toate tragediile trecutului sau chiar ne merităm soarta?”, a arătat Victor Ponta.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner