marți, august 9, 2022

Premierul Cîțu, interpelat de către un parlamentar PPU (social-liberal) privind măsurile de sprijin ale HoReCa

Ana Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal) de Brașov, i-a adresat o interpelare premierului Florin Cîțu, pentru a-i cere clarificări în privința sprijinului pe care Guvernul este dator să îl ofere celor peste 70.000 de operatori economici din domeniul HoReCa.

Care sunt pachetele de măsuri de care beneficiază în acest moment domeniul Horeca și ce măsuri suplimentare are în vedere Guvernul pentru sprijinirea acestui domeniu atât de afectat de pandemie în perioada următoare? – industria ospitalității din România va fi inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)? – măsura suspendării voucherelor de vacanță a avut la bază un studiu de impact asupra industriei ospitalității din România.

Veniturile economisite la bugetul de stat sunt semnificative în comparație cu sprijinul real de care ar fi beneficiat industria Horeca? – care este cadrul legislativ în vigoare pentru amânarea instituirii popririlor pentru agenții economici și dacă există și operatori economici care nu pot beneficia de aceste facilități?

Măsurile restrictive luate de Guvern au avut la bază exemplul oferit de alte țări europene. Însă, exemplul oferit de către aceste state ar trebui luat în considerare nu doar în impunerea restricțiilor, ci și în privința măsurilor de sprijinire a domeniului Horeca, unde partenerii noștri europeni desfășoară ample programe de sprijinire a celor care activează în această industrie.

https://fb.watch/4LKFY5BTU8/

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner