Premierul Cîțu, la Baia Mare: România are creşterea cea mai mare din UE două trimestre la rând

Cîțu
Foto:facebook.com/florinVcitu

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, la Baia Mare, că România are creşterea cea mai mare din UE două trimestre la rând și este în top cinci ţări ale lumii care au avut creştere economică în perioada pandemiei.

Întrebat legat la un document publicat de Comisia Europeană în care se arată că valoarea măsurilor de sprijin luate de România în timpul pandemiei s-a ridicat la 1,63% din PIB, prim-ministrul a precizat că acestea sunt doar măsurile directe, dar trebuie luate în calcul şi garanţiile, astfel ajungându-se la peste 3% din PIB.

„Nu, acolo sunt măsuri care erau directe. Noi ne uităm şi la garanţii. Eu când am spus de peste 3% – şi dacă vă uitaţi este şi analiza celor de la Fondul Monetar – ne uităm şi la garanţii ca măsuri de susţinere a economiei. Iar România a avut soluţia, aveam două soluţii atunci: ajutoare de stat sau garanţii. Am ales să dăm mai multe garanţii şi vedeţi că a fost soluţia câştigătoare.

  • România are creşterea cea mai mare din UE două trimestre la rând, iar un studiu pe care l-a făcut Deloitte – cred că l-a prezentat ieri sau alaltăieri – arată că România este între cinci ţări din lume care au avut creştere economică în pandemie.

Deci, a fost o măsură bună cea pe care am luat-o noi şi a ajutat şi companiile. Altfel nu aveam creştere economică, dacă era o măsură proastă”, a spus Florin Cîţu, răspunzând unei întrebări referitoare la măsurile de sprijin acordate firmelor în timpul pandemiei.

Cîţu a vizitat, vineri, Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Baia Mare şi a participat la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş.