Premierul Cîțu: Un comitet interministerial va asigura revenirea la normalitate de la 1 iunie

cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni constituirea unui comitet interministerial care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României.

„Vom începe, de fapt acesta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru a ne gândi la revenirea la normalitate şi am să vă explic la ce mă refer.

E foarte bine că este nevoie şi am tot spus de la început că avem nevoie să arătăm românilor momentul în care vom reveni la normalitate. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Repet, nu înseamnă o deschidere sută la sută, dar este primul pas şi trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele, pentru că toată economia trebuie să fie implicată şi trebuie să vedem cum o duce după 1 iunie.

Mâine o să am întâlnire cu Asociația HORA, să vedem ce soluții găsim, dar totul depinde – și acesta este și mesajul meu și mâine, și în fiecare zi – de cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate și am dat  această ţintă de 1 iunie – pentru că putem să ne vaccinăm până atunci cel puțin 5.000.000 de persoane – trebuie să ne vaccinăm.

Este o condiție necesară pentru a putea trece mai departe. Trebuie să avem acest număr de persoane vaccinate. Nicio altă măsură nu ne ajută să redeschidem economia. Singura soluție este campania de vaccinare, să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea v-am spus din primul moment, lunile aprilie și mai sunt importante. Avem 8.000.000 de doze de vaccin, trebuie să beneficiem de acest lucru”, a spus Cîțu.