marți, august 9, 2022

Premierul Ciucă: Îi încurajăm pe români să-şi deschidă o afacere în ţară prin programul Start-Up Nation

Premierul României, Nicolae Ciucă, le-a transmis românilor din ţară şi din afara graniţelor că programul Start-Up Nation aprobat de Guvern reprezintă o oportunitate pentru aceştia în a-şi deschide o afacere în România, subliniind că Guvernul este pregătit să suplimenteze fondurile alocate prin acest program.

‘Susţinem spiritul antreprenorial şi iniţiativa privată şi îi încurajăm pe românii din ţară şi din afara graniţelor să-şi deschidă o afacere în România. Programul Start-Up Nation este o oportunitate, iar alături de celelalte proiecte derulate la nivel guvernamental ne-am propus să consolidăm mediul privat şi contribuim la crearea de noi locuri de muncă. Acest program răspunde realităţilor economice şi sociale.

Am creat un pilon distinct pentru românii din diaspora, care îşi pot valorifica expertiza şi creativitatea în ţară. Asemenea cetăţenilor din ţară, ei pot beneficia de până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea unui proiect de business aici, acasă. Obiectivele programului sunt corelate cu economia viitorului’, a scris Nicolae Ciucă, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul a adăugat că, alături de stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora şi crearea de noi locuri de muncă, Executivul urmăreşte şi susţinerea inovării şi a pregătirii antreprenoriale.

‘Celor peste 4.000 de aplicaţii înscrise până acum pe platforma Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului sper să li se alăture cât mai multe proiecte eligibile. Îi aşteptăm pe românii cu spirit antreprenorial din ţară şi din afara graniţelor să intre în acest program! Suntem pregătiţi să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în România. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 1 septembrie 2022. Call Center: 021.9059’, a mai precizat Ciucă.

Sursa: AGERPRESS

spot_img

2 COMENTARII

  1. Bine ma gunoaielor, dar noua, celor care am ramas aici si am sustinut economia asta jefuita de voi, prin taxe exagerate si impozite, pe noi, intreprinzatorii ramasi aici, nu ne ajutati cu nimic? RUSINE SA VA FIE, SCURSURILOR!

  2. Buna Ziua. Am avut o societate in Franța , am inchiso, am deschis alta in România in Octombrie 2019, as putea beneficia de aceste fonduri pentru lărgirea activității, angajare personal. Mentionez ca societatea este in domeniul electric, branșamente, instalatii electrice.As vrea sa primesc indicații, unde m-aș putea adresa ? Va Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner