duminică, octombrie 1, 2023

Premierul Ciucă promite: Educaţia va figura ca prioritate naţională în programul de guvernare ce va fi aprobat săptămâna viitoare

Educaţia va figura ca prioritate naţională în programul de guvernare ce va fi aprobat săptămâna viitoare în cadrul coaliţiei şi cu care va intra în funcţiune noul guvern, a anunţat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivul s-a întâlnit, înaintea de şedinţei de guvern, cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie. La întâlnire a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

„Era foarte important să avem o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ. Împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, de asemenea, în echipă, ministrul Educaţiei, ministrul Finanţelor şi domnul secretar de stat de la Ministerul Muncii, am avut un dialog foarte bun. (…) Educaţia este şi va fi o prioritate pentru Guvernul României pentru actuala coaliţie de guvernare. Am prezentat foarte clar care sunt posibilităţile bugetare ale Guvernului în momentul de faţă şi (…) ne-am angajat să închidem Anexa 8 din Legea 53. Este o anexă şi o asumare care vizează toate categoriile profesionale care au rămas în acea anexă. De asemenea, ne-am asumat, la nivelul coaliţiei, în programul de guvernare care va fi aprobat săptămâna viitoare şi cu care va intra în funcţiune noul guvern, împreună cu reprezentanţii sindicatelor, vom înscrie textul convenit din care să rezulte foarte clar că educaţia reprezintă prioritate naţională”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de guvern.Premierul a adăugat că abordarea este una cât se poate de „sinceră şi onestă” faţă de cei care lucrează în învăţământ, de profesori, de personalul nedidactic şi este „o abordare onestă faţă de noi”.

„Exprimă foarte clar, în momentul de faţă, care este, pe de-o parte, posibilitatea financiară acum, când vorbim, care este abordarea pentru intrarea în vigoare a legilor educaţiei şi a noii legi a salarizării, aşa cum a fost ea asumată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Ciucă.

Prim-ministrul a anunţat că luni va avea loc o nouă întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

„Am înţeles că este nevoie ca liderii de sindicat să meargă şi să prezinte conţinutul discuţiilor pe care le-am avut astăzi, urmând ca luni să avem o nouă întâlnire în acelaşi format şi în care să reuşim să concretizăm ceea ce am discutat”, a declarat adăugat Nicolae Ciucă. AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner