Premierul Dăncilă, aprecieri pentru Olguța Vasilescu – Îi solicit preşedintelui să abandoneze jocurile politice – argumentele pentru refuzul nominalizării sunt NECREDIBILE

Klaus iohannis dancila olguta

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat vineri preşedintelui Klaus Iohannis să abandoneze jocurile politice şi să lase Guvernul să lucreze, apreciind că argumentele sale în privinţa Liei Olguţa Vasilescu, pe care a refuzat din nou să o pună ministru al Dezvoltării, sunt unele necredibile.

  • Dăncilă spune despre Lia Olguţa Vasilescu că este „un om cu o experienţă vastă, şi un ministru care a gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi – legea salarizării unitare si legea pensiilor.”

„De aceea, argumentele folosite de preşedintele ţării pentru cee ce în fapt este un nou blocaj la adresa Guvernului sunt necredibile. Am dat dovadă de toată deschiderea şi de multă răbdare în raport cu atitudinea preşedintelui care a răspuns doar prin atacuri şi încercări de a bloca acttivitatea Guvernului. Este regretabil că preşedintele vrea să împiedice investiţiile la nivel local şi pune în pericol proiecte importante pentru cetăţeni.

Îi solicit domnului preşedinte să abandoneze jocurile politice. România este mai importantă, românii sunt multi mai importanţi decât o campanie electorală sau jocurile politice”, a declarat premierul înaintea şedinţei de guvern.

Potrivit şefului executivului, conflictul pe care îl întreţine preşedintele nu ajută economia ţării şi nu aduce nimic bun în viaţa cetăţenilor şi a adăugat că Guvernul României trebuie lăsat să lucreze.