luni, august 15, 2022

Premierul desemnat, Dacian Cioloş: Nu avem nici cea mai mică intenţie să deschidem o confruntare politicianistă în Parlament

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi-a exprimat speranţa, luni, după depunerea listei şi programului de guvernare, ca printr-o decizie a forţelor politice de a trece Cabinetul său prin Parlament să se poată ajunge la „pace politică”, care să dea posibilitatea societăţi româneşti să treacă peste iarnă şi să iasă din criză fără „convulsii sociale”.

„Sperăm ca forţele politice din Parlament să înţeleagă urgenţa şi să acţioneze cu bună-credinţă. Noi am acţionat cu bună credinţă, cu onestitate şi cu transparenţă de la început, fără să facem jocuri politice, fără să încercăm să profităm în vreun fel sau altul prin speculaţii de acest moment. Vreau să-i asigur pe colegii din Parlament că vom acţiona în continuare cu onestitate. Nu avem nici cea mai mică intenţie să deschidem o confruntare politicianistă în Parlament doar ca să câştigăm puncte politice. Fiecare dintre ei va vota cu propria conştiinţă şi sper ca fiecare să se gândească de două ori când vor vota şi decide, dacă vor trece sau nu guvernul pe care îl prezentăm. Nu e momentul de jocuri politice”, a spus Cioloş la Parlament.

Potrivit lui Cioloş, soluţia USR „este cea care avantajează pe toată lumea şi politic, şi social, şi economic”.

„Sper ca printr-o astfel de decizie să putem ajunge la pace politică, care să dea posibilitatea societăţi româneşti să treacă peste iarnă, să iasă din această criză şi să evităm să asistăm la convulsii sociale din cauza incapacităţii unei decizii la nivelul politic. Asta e strategia noastră, ăsta a fost obiectivul nostru de la început. Am încercat să negociem o majoritate politică înainte de a ajunge la acest moment. Nu am reuşit acest lucru, însă am decis să mergem până la capăt, pentru că eu consider că acest mandat pe care l-am primit e ca o responsabilitate şi o responsabilitate se asumă până la capăt, iar dacă acest guvern are sau nu susţinere, se decide doar prin vot. Evident că negocieri în prealabil pot ajuta acest lucru, dar nu putem şti dacă are sau nu o susţinere decât la votul în Parlament şi de aceea suntem astăzi în acest moment”, a adăugat Cioloş, potrivit Agerpres.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner