duminică, octombrie 1, 2023

Premierul Ludovic Orban: Bugetarii intră câte 15 zile în șomaj tehnic

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că sunt bugetari care nu vor putea fi trimiși în șomaj tehnic – cei care se află în prima linie a luptei cu coronavirusul, însă restul bugetarilor vor intra câte 15 zile pe lună în șomaj tehnic, iar celelalte 15 zile vor fi lucrătoare.

”Sunt zone publice care nu pot fi afectate, chiar avem nevoie de efectiv uman în plus: cea de sănătate, cea a MAI, zona militară, cea a Ministerului Muncii, pentru ANOFM e implicată în procesarea și oferirea șomajului tehnic, casele de pensii. Sunt sectoare publice extrem de încărcate și în care nu putem să luăm măsuri similare șomajului tehnic. În alte sectoare aplicăm un mecanism simplu: împărțim angajații în două, jumătate lucrează 15 zile, iar 15 zile sunt într-o formă de șomaj tehnic, cu 75% din salariul de încadrare, și tot așa. Măsura este gândită și urmează să fie implementată, vom emite OUG”, a anunțat premierul Ludovic Orban, la B1 TV.

Ludovic Orban a precizat că măsura se va aplica atât în dministrația centrală, cât și în cea locală.

”Nu vom acorda tichete de masă celor în șomaj tehnic și doresc ca șomajul tehnic să dureze cât mai puțin și să se încheie cu reîntoarcerea la muncă. Dorim ca firmele să își reia activitatea și să cheme oamenii la muncă”, a adăugat premierul.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner