vineri, august 19, 2022

Premierul Nicolae Ciucă a avut o convorbire prin telefon cu omologul său ucrainean, Denis Şmihal

Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, o convorbire prin telefon cu omologul său ucrainean, Denis Şmihal, în cadrul căreia a transmis un mesaj de solidaritate şi sprijin împotriva „agresiunii militare ilegale” a Rusiei, subliniind că autorităţile de la Bucureşti sprijină independenţa şi suveranitatea Ucrainei.

„Am avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmihal. Solidaritate şi sprijin împotriva agresiunii militare ilegale a Rusiei. Ne ajutăm vecinii care au nevoie şi sprijinim independenţa şi suveranitatea Ucrainei”, a transmis Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Twitter a Guvernului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţa o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Liderii europeni, ai SUA, NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească „agresiunea militară” împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.

Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis Misiunii României la NATO să ceară activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington, care stabileşte un mecanism de consultare între aliaţi

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner