luni, martie 27, 2023

Premierul Nicolae Ciucă: Comunitatea românească din Egipt, un atu şi o promisiune pentru viitorul relaţiilor bilaterale

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, sâmbătă, în Egipt, că românii care locuiesc acolo, dar şi absolvenţii egipteni de studii superioare în România creează o legătură puternică, un atu şi o promisiune pentru viitorul relaţiilor bilaterale.

”Discuţiile cu autorităţile de la Cairo, cu oamenii de afaceri, urmăresc concretizarea de proiecte comune care să aducă beneficii cetăţenilor noştri şi să contribuie la crearea unor noi oportunităţi de dezvoltare pentru ambele ţări. M-am bucurat să întâlnesc la Cairo vorbitori şi iubitori ai limbii române, cunoscători ai tradiţiilor şi valorilor noastre. Am dorit să mă asigur că interesele şi drepturile comunităţii româneşti din Egipt sunt protejate şi că îşi pot afirma identitatea şi apartenenţa la cultura română”, a declarat premierul Ciucă.

Premierul arată că i-a încurajat pe cetăţenii români care trăiesc în Egipt să se gândească şi cum pot contribui la progresul societăţii româneşti.

”Programele adresate diasporei, încurajarea investiţiilor, valorificarea fondurilor europene şi proiectele de modernizare încadrează România pe calea dezvoltării pe care ne-o dorim toţi românii, din ţară şi din afara graniţelor. Ţara noastră a reuşit anul trecut să atragă importante fonduri europene, investiţii străine directe record, la care putem adăuga investiţiile de la buget, care au adus în economie 40 de miliarde de euro. Vom continua ritmul investiţiilor, punând accent pe cercetare şi inovare, vom transforma digital economia şi vom alimenta din plin cu finanţarea necesară companiile cu capital românesc. Astfel, putem asigura siguranţă şi prosperitate românilor şi ne vom bucura de fiecare dată când cei care au ales cândva să le regăsească peste graniţe vor alege să revină acasă”, a mai spus premierul.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner