vineri, iunie 2, 2023

Președintele Consiliului Județean Vâlcea: Premieră în România! Aparatură medicală de ultimă generație, utilizată doar în câteva clinici din Europa, este de astăzi funcțională, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea!

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu anunță o premieră în România, și anume paratură medicală de ultimă generație, utilizată doar în câteva clinici din Europa, este de astăzi funcțională, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea!
  • ”Începând de astăzi, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea este beneficiarul unui microscop robotizat de ultimă generație, care va fi utilizat la intervențiile chirurgicale ce urmează a fi realizate în Secția Neurochirurgie”, spune Rădulescu.

Aparatul de înaltă performanță este primul de acest tip din România și printre puținele existente în spitalele din Europa, fiind lansat pe piață în urmă cu doar un an, mai afirmă președintele CJ Vâlcea.

  • Microscopul va fi utilizat în intervențiile chirurgicale pentru patologii vaste, asigurându-i chirurgului o mai bună vizibilitate a plăgii operatorii, ceea ce înseamnă o intervenție cu o precizie mult mai mare și cu un grad de siguranță mai ridicat, spune el.

Vom continua să dotăm cu aparatură medicală spitalele din județ, fiindcă ne dorim ca vâlcenii să aibă parte de servicii medicale la standarde înalte.

Prin achiziționarea acestui microscop robotizat, care a costat Consiliul Județean 2 milioane de lei, am mai făcut un pas important în acest scop, fiindcă el ajută chirurgul să crească șansele de reușită ale intervenției și, implicit, șansele la viață ale pacientului.
Îmi doresc ca un număr cât mai mic de vâlceni să aibă nevoie de acest aparat, iar cei în salvarea cărora este utilizat, să treacă cu bine peste această încercare, mai spune Constantin Rădulescu.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner