Președintele Iohannis, întrevedere cu ambasadorul Republicii Chile, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

María-Pía Busta-Díaz și Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis, l-a primit marți, 24 august 2021, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Republicii Chile în România, doamna María-Pía Busta-Díaz, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

”Cu prilejul întrevederii cu doamna María-Pía Busta-Díaz, ambasadorul Republicii Chile în România, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat satisfacția pentru nivelul relațiilor bilaterale, evidențiind necesitatea continuării și diversificării acestora.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru trecerea în revistă a stadiului relațiilor dintre cele două țări, context în care au fost examinate modalități de amplificare a acestora nu doar în domeniul economic, dar și pe palierul politic, având în vedere valorile comune împărtășite de cele două țări – stat de drept, democrație și drepturile omului.

Ambasadorul Republicii Chile a evidențiat relațiile foarte bune cu Uniunea Europeană și a mulțumit pentru sprijinul acordat de România pentru avansarea negocierilor privind modernizarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Chile.”, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.