Preşedintele Letoniei, testat pozitiv la coronavirus

Preşedintele Letoniei, Egils Levits, a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunţat joi biroul său de presă, informează dpa.

Rezultatul a venit la o zi după un test rapid la care a fost supus Levits miercuri seara, la întoarcerea dintr-o vizită de lucru în Suedia.

Preşedintele leton va face şi un test PCR, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Egils Levits a amânat întrevederea pe care o avea programată joi cu noul preşedinte al Estoniei, Alar Karis, care se află la Riga în cadrul vizitei sale inaugurale în statele baltice vecine. În schimb, Karis se va întâlni cu preşedinta Parlamentului Letoniei, Inara Murniece.

În februarie, Egils Levits, 66 de ani, a fost una dintre primele persoane vaccinate în Letonia împotriva noului tip de coronavirus, fiind vaccinat în faţa camerelor de filmat pentru a-i încuraja pe cei 1,9 milioane de concetăţeni ai săi să facă la fel.

În pofida eforturilor sale, campania de vaccinare din Letonia are un ritm foarte scăzut, iar rata de contaminare a crescut în mod semnificativ în ultimele săptămâni, determinând guvernul să declare, luni, stare de urgenţă, care va fi menţinută până pe 11 ianuarie anul viitor.

Sursa: PRESSONLINE